Πράγματα που μου έμαθε ο χριστιανισμός

27 August 2009

Αρθρογράφος: Birch


Πράγματα που μου έμαθε ο Χριστιανισμός

  1. Είμαστε όλοι καταδικασμένοι εξαιτίας δυο χίπηδων που έφαγαν ένα μήλο
  2. Δε μετράει το πόσο κακό είναι αυτό που κάνεις, αρκεί να το εξομολογήσεις σε έναν παπά μετά, αποκτώντας έτσι την πρώτη θέση στα κουτσομπολιά στην γειτονιά.
  3. Οι Παναγία ήταν μια οντότητα που αποτελούνταν από ένα δίκτυο χιλιάδων γυναικών. Εξού και η Παναγία η Παντάνασσα, Οδηγήτρια και Γρηγορούσσα και πολλές άλλες.
  4. Ο Θεός έχει σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας, καθώς εκτός τις τρεις βασικές του μορφές, ο Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα βιώνει τις εμπειρίες μας και τα συναισθήματα μας και γνωρίζει τα πάντα για μας. Ώντας πανταχού παρών, ο Θεός είναι εσύ, αυτός και όλοι μαζί.
  5. Ο Ιησούς, μια διάσταση του Θεού, μας καταδίκασε σε αιώνια αμαρτία. Άφησε έγκυο μια γυναίκα με τον εαυτό του, γεννήθηκε μέσω αυτής, μας έμαθε να επανορθώνουμε για τα πράγματα που εκείνος μας προκάλεσε και μετά αυτοκτόνησε για να μας σώσει από αυτά.
  6. Και όλα αυτά τα έκανε ο Θεός για εμάς.
  7. Παρόλα αυτά, με μεγάλη ευκολία σε καταδικάζει σε αιώνια βασανιστήρια επειδή σε δημιούργησε, αν κάνεις κάτι που προσβάλει την κρίση του.
  8. Ο Θεός είναι η αιτία ενός μεγάλου παράδοξου, αφού δημιούργησε τους φυσικούς νόμους και όμως συνεχίζει να τους αψηφάει.
  9. Ο Θεός έπλασε τον υλικό κόσμο για να χαίρεται τα αγαθά ο άνθρωπος, παρόλα αυτά τον προειδοποιεί ότι η χρήση τους και η απόκτηση τους είναι αμαρτία.
  10. Και όμως βλέπεις τους πνευματικούς μας πατέρες να χρησιμοποιούν οχήματα για τις μετακινήσεις τους, καθώς και χρυσά κοσμήματα που ο μέσος άνθρωπος δε πρόκειται ούτε να ακουμπήσει στη διάρκεια της ζωής του.
  11. Επίσης σατανικά υλικά αγαθά όπως το ψωμί (άρτος) είναι ιερά όταν προσφέρονται σε ναό για να ικανοποιηθεί ο Άγιος.
  12. Ο οποίος διορίστηκε έτσι από ένα τσούρμο παχύσαρκους γέρους.
  13. Οι Ανώτατοι Ιερείς είναι συγχρόνως TV Περσόνες, διπλωμάτες και επιχειρηματίες.

Απορίες που μου γεννήθηκαν

Αφού η ζωή μακριά από τον Θεό είναι τόσο βασανιστική, γιατί γεννιόμαστε, για να έχουμε καλό ερώτημα;


Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο ιστολόγιο Birchlieu, όπου γίνεται ο σχολιασμός.