Συμπυκνωμένη Θρησκευτική Γνώση

15 January 2010
Αρθρογράφος: Batcic


Τα ψυχρά ιστορικά γεγονότα έχουν ως εξής:

:: Ο Θεός πάσχει από διάφορα υπαρξιακά (- Εμένα ποιος Με έφερε στον κόσμο;) και κάτω από το βάρος της δικής Του μοναξιάς (και συνεπώς ατέλειας), λυγίζει και κατασκευάζει τον άνθρωπο Αδάμ, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Του!

:: Ο ατελής Θεός πετάει το δημιούργημα Του στον Παράδεισο, ένα ατελές μέρος όπου απουσιάζουν τα μπαχαρικά, τα κοψίδια, το γαλακτομπούρεκο και η μπύρα, και όπου ο ατελής άνθρωπος καλείται να τρέφεται μόνο με φρούτα. Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, του απαγορεύει ο Θεός να τρώει και τα μήλα!

:: Η ακόμα πιο ατελής γυναίκα Εύα (κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση παϊδακίου) σαλεύει από την πείνα, καθ’ ότι θέλει και να διατηρεί τη σιλουέτα της, και ορμάει ξαφνικά πάνω σε ένα μήλο. Επειδή όμως είναι ξεροκέφαλη, δεν παραδέχεται το λάθος της και αρχίζει να κατηγορεί τα φίδια!

:: Ο ατελής Θεός, καθότι δεν προνόησε να μην υπάρχει στον Παράδεισο του η έννοια της αμαρτίας, αναγκάζεται να δημιουργήσει τη Γη, πριν από περίπου 6000 χρόνια, ως τόπο εξορίας για τους αμαρτωλούς Αδάμ και Εύα.

:: Ο κατήφορος της ατελούς Εύας δεν έχει τελειωμό, αφού γεννάει προβληματικά παιδιά με δολοφονικά ένστικτα και ασθενική μνήμη, λόγω γονιδιακής ανεπάρκειας. Αυτό έχει ως συνέπεια μετά από τρεις γενιές να υπάρχουν απόγονοι που δεν θυμούνται γρι από τις ιστορίες του προπάππου Αδάμ και της προγιαγιάς Εύας και οι οποίοι καταλήγουν να λατρεύουν κεραυνούς, βουβάλια και άλλα ετερόκλητα!

eikona

:: Μετά από καμιά εικοσαριά γενιές, ο ατελής άνθρωπος έχει φτάσει πλέον σε τέτοια παράνοια ώστε, κάτω από την αδυναμία του να εξηγήσει τα πάντα (για τα κοάλα έχει βρει ήδη απαντήσεις), αρχίζει και κατασκευάζει και άλλους ατελείς θεούς.

:: Ο ατελής Θεός όχι μόνο δεν έχει απαντήσει στα υπαρξιακά Του, αλλά βασανίζεται και από τύψεις για τον απίστευτο κατήφορο του ανθρώπου και σκίζεται για να βρει επιτέλους λύση. Σκίζεται όμως στην κυριολεξία και έτσι προκύπτει η εξής Αγία Τριάδα: Ο Ίδιος ο ατελής Θεός, ένα ανώτερο από Αυτόν πλάσμα Το οποίο απαγορεύεται ακόμα και να βρίσεις, το γνωστό και τέλειο Άγιο Πνεύμα, και ένα κατώτερο πλάσμα, ο ατελής Ιησούς, Τον οποίον και στέλνει στη Γη για τη βρομοδουλειά· να φοράει βρόμικα ρούχα, να κουβαλήσει σταυρούς και να θανατωθεί βάναυσα για την σωτηρία των ανθρώπων.

:: Ο θάνατος όμως του ατελούς Ιησού προήλθε από ανθρώπους, και επειδή ο ατελής Θεός ξέχασε (καθ’ ότι μιας κάποιας ηλικίας πλέον) για μια ακόμη φορά να καταργήσει την έννοια της αμαρτίας, αποδεικνύεται ότι η θυσία έγινε για το τίποτα, αφού τα νεογνά των ατελών ανθρώπων γεννιούνται μέσα στην αμαρτία (βρίζουν και τζογάρουν ασύστολα, βιάζουν και μερικά τραβάνε και πιστόλι)!!!

eikona

:: Ο ατελής Θεός αναγκάζεται να πάρει έκτακτα μέτρα. Ανασταίνει τον ατελή Ιησού και υποχρεώνει όσους θέλουν να επιστρέψουν στον Παράδεισο, να βαπτίζονται για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους. Ξεχνάει όμως για τρίτη φορά να εξαλείψει την έννοια της αμαρτίας, οπότε και παρατηρείται το φαινόμενο, βαπτισμένοι άνθρωποι, μόλις μεγαλώνουν να κάνουν σαν μωρά, δηλαδή να βιάζουν, να σκοτώνουν κλπ.

:: Στο μεταξύ οι υπόλοιποι ατελείς θεοί αποκτούν σημαντικό κύκλο επιρροής, σε σημείο να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις.

:: Ο ατελής Θεός αναπτύσσει τάχιστα τις επιστήμες, ώστε να ξεφύγουν οι ατελείς άνθρωποι από την άγνοια και να πάψουν να λατρεύουν ότι να’ ναι και ανύπαρκτους άλλους θεούς. Η τεχνογνωσία όμως διαρρέει σε όλον τον πλανήτη και οι, σε διάφορους θεούς ταγμένοι, ατελείς άνθρωποι την χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν όπλα και να κάνουν γενικευμένους πόλεμους.

:: Προκειμένου πλέον να αντιμετωπίσει τους άλλους θεούς, ο ατελής Θεός προσφέρει στην ανθρωπότητα την έννοια της αθεΐας, αλλά κάποιοι ατελείς άνθρωποι προχωράνε έναν θεό παραπέρα και απορρίπτουν ακόμα και τον ίδιο τον ατελή Δημιουργό τους.

:: Τα προβλήματα γιγαντώνονται με γεωμετρική πρόοδο και δεν αφήνουν τον ατελή Θεό να προχωρήσει σε υποδομές στον Παράδεισο (γευστικότερα πιάτα, ροκ συναυλίες, γρήγορο internet, βραζιλιάνες βολεϊμπολίστριες και χώρους ασκήσεων ηρεμίας), ώστε να αποφευχθούν παραβατικές συμπεριφορές και περιστατικά τύπου Εύας στο μέλλον. Έτσι η Δευτέρα Παρουσία αναβάλλεται διαρκώς και ο ατελής Θεός χάνει καθημερινά την αξιοπιστία Του, οπότε αναγκάζεται να κλειδώσει την ημερομηνία της Δευτέρας Παρουσίας για τις 21 Δεκεμβρίου 2012, στις 17:50 το απόγευμα.

Παρά την οριστικοποίηση της Δευτέρας Παρουσίας, το αρχικό υπαρξιακό ερώτημα παραμένει: – Ποιος ατελής νους έφερε στον κόσμο τελικά αυτόν τον ατελή Θεό, ο οποίος κυβερνάει λίγο χειρότερα κι από τις ελληνικές κυβερνήσεις;;;

Συνέχεια…


Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο ιστολόγιο The Schrodinger’s Dragon, όπου γίνεται ο σχολιασμός.