Συλλογική διαγραφή θρησκεύματος – κάλεσμα για εθελοντές

15 June 2010

Συλλογική ανακοίνωση της ομάδας Αθεϊα


Στις 18-6-10 θα υπάρχουν ομάδες εθελοντών έξω από τα ληξιαρχεία για να βοηθούν όσους πηγαίνουν για τη διαγραφή θρησκεύματος. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον δέκα υποδείγματα υπεύθυνης δήλωσης, τουλάχιστον δυο υποδείγματα αίτησης (μόνο για τις περιπτώσεις όπου δεν θα γίνουν άμεσα δεκτές οι υπεύθυνες δηλώσεις) και δύο αντίγραφα της σχετικής νομοθεσίας για την τεκμηρίωση (κατεβάστε τα όλα από τους αντίστοιχους συνδέσμους στη σχετική σελίδα μας). Θα έχουν επίσης ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για διανομή στους ενδιαφερόμενους, που μπορείτε να τυπώσετε σε όσα περισσότερα αντίτυπα μπορείτε και να μοιράσετε στους γνωστούς σας από τώρα, αφού το κατεβάσετε από εδώ.

Οι εθελοντές καλό θα είναι να πάνε πριν τις 10 η ώρα, κατά τις 9 με 9μιση, και να υποβάλουν πρώτοι τις δηλώσεις τους, ώστε να ανοίξουν το δρόμο για τη δρομολόγηση της διαδικασίας, και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν κωλύματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σε περίπτωση που συναντήσουν δυσκολίες στην αποδοχή των υπεύθυνων δηλώσεων, σε πρώτη φάση μπορούν να προτείνουν στους αρμόδιους υπαλλήλους του ληξιαρχείου να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εσωτερικών, 210.37.44.000 (είναι τηλεφωνικό κέντρο) και ζητούν να μιλήσουν στον κύριο Πάχτα, προϊστάμενο του τμήματος Ελληνικής ιθαγένειας και ταυτοτήτων. Είναι ενήμερος για το θέμα και μπορεί να τους εξηγήσει τι ισχύει σύμφωνα με το νόμο.

Αν παρόλα αυτά δεν γίνουν δεκτές οι δηλώσεις, τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει μία αίτηση για διαγραφή του θρησκεύματος, μαζί με την υπεύθυνη δήλωσή του, να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και να μας ενημερώσει γι’ αυτό εφόσον επιθυμεί στο diagrafi παπάκι atheia τελεία gr ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε νομική βοήθεια από τους δικηγόρους μας αν χρειαστεί.

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει εθελοντικά, ας δηλώσει σε ποια πόλη μπορεί να είναι και για ποιες ώρες. Καλό θα ήταν να έχουμε ένα πτυσσομενο τραπεζάκι και καρέκλες ή σκαμνάκια. Επίσης θα χρειαστεί ένα μεγάλο χαρτόνι που να γράφει ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ και θα τοποθετηθεί μπροστά από το τραπεζάκι.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο diagrafi παπάκι atheia τελεία gr ή να αφήσουν ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση του forum Αθεϊα.