Επέμβαση Χ.Α. και φίμωση Ελευθερίας του Λόγου στο Αφγανιστάν (Γέροντας Παστίτσιος)

24 September 2012
Αρθρογράφος: Po


Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους! Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αφγανιστάν (παράρτημα Εύβοιας, Καμπούλ) συνέλαβε τον δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου

Εύβοια, Καμπούλ του ανταποκριτού μας:
Μετά την ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, για τη σατιρική σελίδα “Γέροντας Παστίτισιος (www.facebook.com/gerontas.pastitsios), όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αφγανιστάν έβαλε τα πράγματα σε τάξη συλλαμβάνοντας έναν αυθάδη 27χρονο νεαρό Έλλην.

Συγκεκριμένα: «Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε μία υπόθεση που είχε αναστατώσει ιερωμένους της ορθόδοξης εκκλησίας, μέλη ακροδεξιών κομμάτων αλλά και απλούς πολίτες. Ο δημιουργός της σελίδας που εμπαίζει (το εμπαίζειν απαγορεύεται δια ροπάλου) το Γέροντα Παΐσιο, συνελήφθη την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 27χρονος Έλληνας, είχε δημιουργήσει στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένα group με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.

Μετά από χιλιάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες από κατοίκους σε όλο τον κόσμο, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων μέσω του Facebook.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή – χρήστη της σελίδας και την Παρασκευή το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα λαπτοπ, στο οποίο φαινόταν ότι αυτός είναι ο διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» και ο νεαρός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

***

ΥΓ:

Είμεθα βέβαιοι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΔΕ ή ΔΙΩΞΗ σε αυτούς που ανάρτησαν και συνεχίζουν να αναρτούν ζωντανά(!) θαύματα και προφητείες του Γέροντα Παΐσιου, διότι όλα όσα έχει πει αποτελούν αδιαμφισβήτητες Αλήθειες και οι Αλήθεια, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξαπάτηση του κοινού (Γιατρέ, ο μηδενισμός των συνειδήσεων δεν αποτελεί καν πταίσμα!)

Από πότε η Αλήθεια διώκεται στην ομορφότερη χώρα του κόσμου με την μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου και τους λογικότερους κατοίκους του κόσμου;

Αλήθεια. Από Πότε;

Συνέχεια…


Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο ιστολόγιο Ροΐδη Εμμονές, του ίδιου του αρθρογράφου, όπου και γίνεται ο σχολιασμός.