Περί του blog

Το ιστολόγιο “Αθεΐα” δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 από τα μέλη της ομώνυμης ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν ο διάλογος πάνω στο θέμα της θρησκείας από την αθεϊστική οπτική και η ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη θρησκευτική ελευθερία. Τον Μάιο του 2010 ορισμένα μέλη της ομάδας Αθεΐα ίδρυσαν την Ένωση Άθεων, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση του ιστολογίου τον Φεβρουάριο του 2011.

 

Συντακτική ομάδα

Η διαχείριση του ιστολογίου “Αθεΐα” γίνεται από μια συντακτική ομάδα, η οποία επιλέγει και επιμελείται τα άρθρα που θα δημοσιευτούν. Ο σχολιασμός και η συζήτηση των άρθρων γίνεται στην ιστοσελίδα όπου είναι αναρτημένο το πρωτότυπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να προτείνει ένα άρθρο για δημοσίευση, είτε δικό του είτε άλλου. Δεν είναι απαραίτητο οι συγγραφείς των άρθρων να δηλώνουν άθεοι, ούτε το άρθρο να είναι γραμμένο από αθεϊστική σκοπιά. Αρκεί να είναι κατάλληλο για τη θεματολογία του ιστολογίου.

Αν και το ιστολόγιο αποτελεί ιδιοκτησία της Ένωσης Άθεων, τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτό δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της, αλλά τις απόψεις των συγγραφέων τους και μόνο. Ως εκ τούτου, η λειτουργία της συντακτικής ομάδας είναι ανεξάρτητη, αλλά η Γραμματεία της Ένωσης έχει το δικαίωμα άσκησης veto σε περίπτωση που τα περιεχόμενα ενός άρθρου είναι αντίθετα με τους σκοπούς ή κρίνονται επιζήμια προς τη δημόσια εικόνα της Ένωσης.

 

Θεματολογία

Σκοπός του ιστολογίου μας είναι η διάδοση ιδεών σε θέματα που αφορούν την αθεΐα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Το θεωρούμε σημαντικό επειδή επί αιώνες επικρατεί κοινωνικά και επιβάλλεται θεσμικά κυρίως η άποψη της θρησκείας, ενώ για να υπάρχουν ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι χρειάζεται σφαιρικότητα απόψεων και ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Μας απασχολούν ζητήματα από την καθιέρωση του κοσμικού κράτους μέχρι τη φιλοσοφική διάσταση των θεολογικών ζητημάτων, ιδωμένα κυρίως από αθεϊστική, σκεπτικιστική, ορθολογιστική ή αγνωστικιστική σκοπιά. Επιθυμούμε να γίνουν αυτές οι ιδέες ευρύτερα γνωστές και προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Αν θέλετε να μας προτείνετε ένα άρθρο που διαβάσατε ή να συνεισφέρετε με κάποιο δικό σας άρθρο, επικοινωνήστε μέσω email στο articles παπάκι atheia τελεία gr. Καλό είναι να έχετε πρόσβαση σε κάποιο ιστολόγιο, όπου θα αναδημοσιευθεί το άρθρο σας και θα σχολιαστεί. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε κανένα ιστολόγιο, στείλτε το στο articles παπάκι atheia τελεία gr και αν το άρθρο εγκριθεί, κάποιο μέλος της ομάδας μας θα αναλάβει να το φιλοξενήσει στο δικό του ιστολόγιο, ώστε να αναδημοσιευτεί στο ιστολόγιο “Αθεΐα”.

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της συντακτικής ομάδας, να συμβάλλετε στις δραστηριότητες της Ένωσης Άθεων ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο θέμα, επικοινωνήστε μαζί μας είτε στο inquiries παπάκι atheia τελεία gr είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο sidebar, δίνοντάς μας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον εαυτό σας, καθώς και συνδέσμους για ιστοσελίδα ή προφίλ σε κάποιον διαδικτυακό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια εικόνα για εσάς.

 

Σύνδεσμοι

Αν θέλετε να αναρτήσετε κάπου σύνδεσμο προς τούτο το ιστολόγιο ή προς το forum “Αθεΐα”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω εικονίδια. Απλά αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα που βρίσκεται δίπλα από την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Επίπλέον, όσοι έχετε εισάγει αυτά τα εικονίδια στον ιστοτόπο σας από το παλιό blog.atheia.gr, φροντίστε να αλλάξετε τον παλιό κώδικα με έναν από τους παρακάτω κώδικες, επιλέγοντας εκείνον της αρεσκείας σας.

ένα συλλογικό ιστολόγιο για την Αθεΐα
<a href="http://blog.atheia.gr/"><img src="http://blog.atheia.gr/wp-content/uploads/general/logo-blog-01.jpg" alt="ένα συλλογικό ιστολόγιο για την Αθεΐα" border="0" width="128" height="82"/></a>
Το φόρουμ των Αθεϊστών και του Σκεπτικισμού
<a href="http://forum.atheia.gr/index.php"><img src="http://blog.atheia.gr/wp-content/uploads/general/logo-forum-01.jpg" alt="Το φόρουμ των Αθεϊστών και του Σκεπτικισμού" border="0" width="128" height="82"/></a>
<img src="http://blog.atheia.gr/wp-content/uploads/general/atheia-double.jpg" width="128" height="82" border="0" usemap="#AtheiaMap" /><map name="Map" id="AtheiaMap"><area shape="rect" coords="0,0,127,20" href="http://blog.atheia.gr" target="_blank" /><area shape="rect" coords="1,63,128,92" href="http://forum.atheia.gr" target="_blank" /></map>