Ειδήσεις

Για να μας ενημερώσετε για νέα γεγονότα που μπορεί να μας ενδιαφέρουν, αφήστε ένα σχόλιο εδώ.


 

Ειδήσεις 2013

29.01.2013

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που προβλέπει την αναγκαστική ομολογία πίστεως στο έθνος και το Θεό από όλους τους μαθητές των γυμνασίων των ΗΠΑ πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι, ειδάλλως δεν θα τους επιτρέπεται να αποφοιτήσουν. (Πηγή: iefimerida.gr)

09.01.2013

Ελλάδα: Καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον υποχρεωτικό θρησκευτικό όρκο που ισχύει στα ελληνικά δικαστήρια. Το θέμα της κατάργησης του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, είχαν θέσει, με την προσφυγή τους, οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι». (Πηγή: lifo.gr)

09.01.2013

Ελλάδα: Κατά του θρησκευτικού όρκου για πολιτικούς και δικαστήρια ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως (Πηγή: iefimerida.gr)

09.01.2013

Μέση Ανατολή: Σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο που η θρησκεία είναι ταμπού, οι άθεοι τολμάνε να εμφανίζονται δημόσια. (Πηγή: efsyn.gr)

09.01.2013

Λονδίνο: Παρωδία του χριστιανικού μονοθεϊσμού.. έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της η πρώτη εκκλησία άθεων στο Λονδίνο! (Πηγή: iefimerida.gr)
Ειδήσεις 2012

28.12.2012

Κόσμος: Χιγκς-Ντόκινς σε σκληρή διαφωνία για τον Θεό και για τη συμβατότητα μεταξύ Επιστήμης και Θρησκείας. (Πηγή: newsbeast.gr)

23.12.2012

Κόσμος: Ο Αθεϊσμός τρίτη "θρησκεία" στον κόσμο με 1 δισ. πιστούς! Ενας στους έξι ανθρώπους σήμερα δεν πιστεύουν σε κανέναν θεό, ή έστω δεν πιστεύουν στον θεό κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας. (Πηγή: the insider)

14.01.2012

ΗΠΑ: Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει αφίσα των Αμερικανών αθεϊστών σε κεντρικό σημείο της Νέας Υόρκης. «Keep the merry» («Κρατήστε το χαρούμενο») γράφει στο πάνω μέρος της η αφίσα μαζί με μια εικόνα του Άγιου Βασίλη και κάτω γράφει «Dump the myth» (πετάξτε τον μύθο) όπου βρίσκεται η φωτογραφία του Χριστού.(Πηγή: enikos.gr)

09.01.2012

Ελλάδα: Παράνομη θεωρεί την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χουντή, αφού κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τις διατάξεις της Οδηγίας 95/46/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». (Πηγή: chountis.gr)

03.01.2012

Ελλάδα: Τη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο ΙΣΚΕ σχετικά με τη μεγάλη μείωση των αποδοχών για τους κληρικούς που εργάζονται σε δύο θέσεις. Η απόφαση χαρρακτηρίστηκε σε ανακοίνωσή τους "παράνομη και αντισυνταγματική, διότι εδώ πρόκειται για δύο διαφορετικές εργασίες κατά πλήρη απασχόληση" ενώ τονίστηκε ότι "οι κληρικοί αυτοί είναι κατηρτισμένοι , πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν μόνον ένα Πανεπιστημιακό πτυχίο, αλλά και μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιμορφώσεις, πείρα και ένα σωρό άλλα προσόντα, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι πολλοί είναι και πολύτεκνοι".
(Πηγή: romfea.gr)

02.01.2012

Ελλάδα: O Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και άλλοι κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ ισχυριζόμενοι ότι πλέγμα συνταγματικών διατάξεων παραβιάζονται με την κυβερνητική απόφαση να κατασκευαστεί ισλαμικό τέμενος με δαπάνες του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη η ίδρυση, συντήρηση και λειτουργία του τεμένους θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας, θίγοντας καθημερινά το χριστιανικό συναίσθημα των περιοίκων αλλά και των διερχομένων Ελλήνων με το κάλεσμα του ιμάμη, ενώ επιπλέον θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.(Πηγή: kathimerini.gr)
Ειδήσεις 2011

29.12.2011

Ιερουσαλήμ: Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν για ακόμη μία φορά τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ ελληνορθόδοξοι και αρμένιοι ιερείς, οι οποίοι ερίζουν εδώ και χρόνια για τα όρια των αρμοδιοτήτων εντός του ναού. Οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, που καθάριζαν τον ναό ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων, εξελίχθηκε σε συμπλοκή με σκούπες και καδρόνια.
(Πηγή: Τα Νέα, BBC)

22.12.2011

Ελλάδα: Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου, κατηγορώντας την Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της. Ο ιεράρχης στην μήνυσή του εγκαλεί τον καθολικό ιεράρχη γιατί στα εκπαιδευτήριο του Μοναχικού Τάγματος Αγίου Ιωσήφ, όπου φοιτούν παιδιά ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών γονέων, τελείται αγιασμός της νέας σχολικής περιόδου «υπό του Ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου Πειραιώς κ. Ιωάννου Πάτση, και δια τους ορθοδόξους μαθητάς», γεγονός που «εμπίπτει εις τας περί προσηλυτισμού διατάξεις».
(Πηγή: Τα Νέα)

20.11.2011

Ελλάδα: Από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο αναπληρωτής υπουργός κ.Αρβανιτόπουλος στο Υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών.
(Πηγή: metrogreece.gr)

05.11.2011

Ελλάδα: Μεγάλη οικονομική απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταγωνιστές εκκλησίες, παπάδες, επιχειρηματίες, κρατικούς υπαλλήλους, ιδιώτες και πνευματικά κέντρα «μαϊμού», αποκαλύφθηκε στη δυτική Ελλάδα από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
(Πηγή: Ελευθεροτυπία)

05.11.2011

Ελλάδα: Ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μαζί με στελέχη της Ιεράς Συνόδου βρίσκεται από χτες στο Κατάρ, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω επενδύσεων. Συζητιέται η πιθανότητα επενδύσεων σε ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδας και ειδικά στον τομέα της ενέργειας.
(Πηγή: Έθνος)

11.10.2011

Ελβετία: Κόμμα Ελεύθερα Σκεπτόμενων (Freethinkers) κατεβαίνει στις εκλογές που θα γίνουν σύντομα στην Ελβετία. "Κουραστήκαμε από την επιρροή που εξακολουθούν να ασκούν στη χώρα μας οι εκκλησίες και οι θρησκείες", δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.
(Πηγή: Reuters)

29.09.2011

Ελλάδα: Ομάδα πολιτών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας και της κατάργησης των εκκλησιαστικών προνομίων.
(Πηγή: tsantiri.gr)

15.09.2011

Ελλάδα: Ναοί και ιερές μονές εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων. Η απαλλαγή αφορά τα ακίνητα που εξυπηρετούν αποκλειστικά θρησκευτικούς ή λατρευτικούς σκοπούς, και όχι τα ακίνητα προς εμπορική εκμετάλλευση. (Πηγή: Καθημερινή)

07.08.2011

Ελλάδα: Μισθοδοτούνται πάνω από 2000 πλεονάζοντες ιερείς. Ενώ οι «οργανικές» θέσεις ιερέων στην Ελλάδα είναι περίπου 8.300, το υπουργείο διαπίστωσε έπειτα από σύντομη έρευνα ότι οι διορισμένοι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι 10.368 (με στοιχεία της 31/12/2010).
(Πηγή: Καθημερινή)

03.08.2011

Ελλάδα: Ερώτηση βουλευτή σχετικά με το αφορολόγητο των παγκαριών. Τα έσοδα των ναών από εμπορικές δραστηριότητες και από τελετές δεν ελέγχονται και φορολογούνται.
(Πηγή: Βουλή των Ελλήνων)

02.08.2011

Ελλάδα: Ανεπηρέαστοι οι μισθοί των ιερατικών λειτουργών από τις περικοπές του Μεσοπρόθεσμου.
(Πηγή: Βουλή των Ελλήνων)

05.06.2011

Ελλάδα: Ο Αρχιεπίσκοπος και συνοδικοί Ιεράρχες συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε το αίτημα για αλλαγή του καθεστώτος για το 1 προς 5 στις προσλήψεις που ισχύσει στο δημόσιο.
(Πηγή: real.gr)

02.06.2011

Ελλάδα: Συστήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού μικτή επιτροπή διαλόγου Πολιτείας-Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα εξετάσει τα ζητήματα που έθεσε με το υπόμνημά της προς τον κ.Γιώργο Παπανδρέου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
(Πηγή: amen.gr)

22.05.2011

Ελλάδα: Σύμφωνα με νέο πακέτο μέτρων που προωθείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το 50% των μισθών των κληρικών θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η Εκκλησία.(Πηγή: tovima.gr)

05.05.2011

Ελλάδα: Νομοσχέδιο που προβλέπει εκλογή των μουφτήδων, αντί για διορισμό τους από το κράτος όπως ίσχυε ως τώρα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Σήμερα οι μουφτήδες δεν εκλέγονται πουθενά στον κόσμο, ενώ η σαρία (ιερατικός νόμος) από ολόκληρη την Ευρώπη εφαρμόζεται μόνο στη Θράκη.(Πηγή: enet.gr)

30.04.2011

Ελλάδα: Μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος όλοι οι λογαριασμοί που έχουν Ενορίες, Μοναστήρια και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα σε ιδιωτικές τράπεζες, με την ενεργοποίηση αναγκαστικού νόμου του 1950.(Πηγή: romfea.gr)

21.04.2011

Ισπανία: Το ανώτατο δικαστήριο της Μαδρίτης απαγόρευσε πορεία που διοργάνωνε για τη Μεγάλη Πέμπτη οργάνωση αθεϊστών, με το επιχείρημα ότι η διαδήλωση θα μπορούσε να πυροδοτήσει συγκρούσεις με συντηρητικούς καθολικούς.(Πηγή: in.gr)

13.04.2011

ΗΠΑ: Στο Πανεπιστήμιο Virginia Tech στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της αθεϊστικής εκδήλωσης "Ρωτήστε έναν Άθεο", Χριστιανός φοιτητής κάρφωσε επανειλλημένα το χέρι του με ένα στυλό σε μια παράδοξη προσπάθεια να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός και επιτέθηκε στους αστυνομικούς που κλήθηκαν για να τον σταματήσουν. (Πηγή: Collegiate Times)

30.03.2011


Ελλάδα: Τις αλλαγές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Τα Θρησκευτικά θα είναι υποχρεωτικά στην Α' και Β' τάξη και επιλογής στη Γ΄ Λυκείου.(Πηγή: news247.gr)

16.03.2011

Ελλάδα: "Πράσινο φως" σε προσλήψεις κληρικών δίνει το ελληνικό δημόσιο. Σε πρώτη φάση προσλήφθηκαν 82 κληρικοί και 8 εκκλησιαστικοί υπάλληλοι.(Πηγή: kathimerini.gr)

14.03.2011

Ελλάδα:
Ανησυχία εκφράζει ο Μητροπολίτης Άνθιμος για την ελάττωση των διορισμών των κληρικών και την αναστολή των χειροτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης(Πηγή: kathimerini.gr)

08.03.2011

Αγγλία:Η ελληνικής καταγωγής Δρ Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου, άθεη θεολόγος, θα παρουσιάσει την primetime εκπομπή του BBC "The Bible's Buried Secrets". (Πηγή: cosmo.gr)

06.03.2011

Ελλάδα:
Ιερέας διαπληκτίζεται με ιερομόναχο που στάλθηκε από τη Μητρόπολη να τον βοηθήσει στα τρισάγια, επειδή δεν ήθελε να μοιραστεί τα "τυχερά".(Πηγή: enet.gr)

05.03.2011

Ελλάδα: Με απόφαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, επιβάλεται πρόστιμο για τη ρίψη ρυζιού στους γάμους, και απαγορεύεται το πατροπαράδοτο πάτημα του ποδιού του γαμπρού από τη νύφη. (Πηγή: inews.gr)

28.02.2011

Ελλάδα: Η ένωση Άθεων ζητά κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικό, και δυνατότητα απαλλαγής για όλους όσο το μάθημα εξακολουθεί να υφίσταται. (Πηγή: enet.gr)

27.02.2011

Ελλάδα: Επίχειρηση οικειοποίησης όλων των ακινήτων της, αδιαφορώντας αν της ανήκουν ή όχι, ξεκίνησε η Εκκλησία της Ελλάδας εν όψει κτηματογράφησης της χώρας και του διαχωρισμού της από το κράτος. (Πηγή: romfea.gr)

27.02.2011

Ελλάδα: Κονδύλια της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ συνολικά διατίθενται για την αποκατάσταση μονών και πύργων στον Άθω. (Πηγή: sfrang2)

23.01.2011

Ελλάδα: Απόλυτο έλεγχο της θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών θέλει να έχει η Εκκλησία, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι μητροπολίτες υποστηρίζουν πως νομικά η ευθύνη για το μάθημα ανήκει στην Πολιτεία.(Πηγή: enet.gr)

20.01.2011

Ελλάδα: Μητροπολίτες αιτήθηκαν χειροτονίες 300 νέων κληρικών, παρά την απόφαση της κυβέρνησης ότι για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα προσλαμβάνεται μόνον ένας νέος υπάλληλος.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι το νέο μέτρο θα ισχύσει για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. (Πηγή: Το βήμα)

12.01.2011

Ελλάδα:Η απόφαση της κυβέρνησης για «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» προβληματίζει την Εκκλησία, αφού οι κληρικοί και οι εκκλησιαστικοί υπάλληλοι πληρώνονται από το Δημόσιο.(Πηγή: enet.gr)

07.01.2011

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 6 Κόπτες Χριστιανοί σκοτώθηκαν από επίθεση φανατικών ισλαμιστών έξω από εκκλησία στο Νατζ Χαμαντί στη Νότια Αίγυπτο, μετά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Ακολούθησαν φασαρίες και διαδηλώσεις Χριστιανών, όπου διαμαρτύρονταν ότι τους συμπεριφέρονται ως πολίτες Β' Κατηγορίας.(Πηγή: BBC News)

06.01.2011

Ρουμανία: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το επάγγελμα της μάγισσας και επιβάλει φορολογία. Οι απανταχού Ρουμάνες μάγισσες αντιδρούν, ως αναμενόμενο, ρίχνοντας κατάρες στην Κυβέρνηση. (Πηγή: New York Times)

06.01.2011

Ισραήλ, Ιερουσαλήμ: Φεμινίστρια κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή οργάνωσε δημόσια γυναικεία προσευχή στο Τείχος των Δακρύων (κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη της ειρήνης) Οι ορθόδοξοι Εβραίοι θεωρούν πως οι γυναίκες πρέπει μόνο να προσεύχονται σιωπηλά στο Τείχος κι όχι να απαγγέλουν αποσπάσματα από την Τορά.(Πηγή: Vancouver Sun)
Ειδήσεις 2010

23.12.2010

Ελλάδα: Διεθνής κατακραυγή για της αντισημητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων "ο Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού" (Πηγή: Cosmo.gr)

23.12.2010

Ελλάδα, Θεσσαλονίκη: Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο Γιάννης Μπουτάρης γνωστοποίησε πως ο δήμος θα καταργήσει τις δωρεπιταγές που δίνει στους απόρους και το ποσό θα πάει στην Εκκλησία ως αρμόδια για τη στήριξη των ατόμων αυτών. (Πηγή: Νέα)

22.12.2010

Ελλάδα: Το Εφετείο Θράκης επέβαλε σήμερα Τετάρτη, ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή στον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο για την υπόθεση Βατοπεδίου. (Πηγή: Ελευθεροτυπία)

21.12.2010

Ελλάδα, Αθήνα: Δεν πρόκειται να ορκιστεί στο ευαγγέλιο ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Ξεκαθαρίστηκε, πάντως, χθες ότι το ευαγγέλιο θα είναι παρόν στην τελετή ορκωμοσίας, αφού υπήρξαν σύμβουλοι της παράταξης Καμίνη που εξέφρασαν την επιθυμία να ορκιστούν σε αυτό. (Πηγή: Ελευθεροτυπία)

21.12.2010

Βατικανό: Ο Πάπας δηλώνει πως για την κακοποίηση παιδιών από ιερείς έφταιγε...η δεκαετία του '70 και ότι "τα εγκλήματα των ιερέων πρέπει να ειδωθούν με τα τότε δεδομένα, όταν η παιδική πορνογραφία, η χρήση ναρκωτικών και το τράφικινγκ θεωρούνταν ως έναν βαθμό φυσιολογικά, παρόλο που μια ολόκληρη γενιά παιδιών υπέστη ζημιά." (Πηγή: ElladaNews.gr)

19.12.2010

Ελλάδα, Δημητσάνα: Επεισόδιο μεταξύ του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία και μέλους του δημοτικού συμβουλίου. Στη δήλωση του Ιωάννη Φράγκου ότι ο νόμος δεν προβλέπει την παρουσία ιερέων, ο Μητροπολίτης του επιτέθηκε φραστικά μαζί με μερίδα των παρευρισκομένων. (Πηγή: TVXS.gr)

18.11.2010

Ελλάδα: Καίει την Ελλάδα η πρόσφατη έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, τους τόπους λατρείας αλλόθρησκων και τη δυνατότητα προσευχής τους για την περίοδο Ιούλιος 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 και η οποία υποβλήθηκε στο Κογκρέσο (Πηγή: News247.gr)

16.11.2010

Αθήνα, Ελλάδα: 13.000 Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν δημόσια σήμερα σε 12 σημεία στην Αττική. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Αττικής από περίοικους και μέλη της Χρυσής Αυγής. (Πηγή: Καθημερινή)

16.11.2010

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Αποτεφρωτήριο νεκρών σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. (Πηγή: News247.gr)

12.11.2010

Πακιστάν: Παγκόσμια καμπάνια για τη σωτηρία της Asia Bibi, που καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία από τοπικό δικαστήριο. (Πηγή: BBC News)

09.11.2010

Ελλάδα: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο το φορολογικό καθεστώς της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Αγίου Όρους στη χώρα μας εμπίπτει στους κανόνες περί ανταγωνισμού του Κοινοτικού Δικαίου. (Πηγή: TVXS.gr)

09.11.2010

Ελλάδα: Η Ένωση Άθεων κατέθεσε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, όπου εκθέτει την τρέχουσα κατάσταση και ζητά να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που επικρατεί στο θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. (Πηγή: TVXS.gr)

30.10.2010

Ατλάντα, ΗΠΑ: Πέθανε σήμερα ο γνωστός άθεος θεολόγος και πρώην Χριστιανός απολογητής Ken Pulliam από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 50 ετών.(Πηγή: Debunking Christianity)

27.10.2010

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Απροκάλυπτος πολιτικός εκβιασμός του υποψήφιου δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη από τον μητροπολίτη Άνθιμο. Ο Άνθιμος δήλωσε ότι αν ο Μπουτάρης δεν ανακαλέσει την κριτική που ασκεί εναντίον του, δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος. Ο ιεράρχης απενδύεται κάθε πρόσχημα και δείχνει το αληθινό πρόσωπο της εκκλησίας, ασκώντας καθαρά πολιτική εξουσία εκμεταλλευόμενος το σχήμα του. (Πηγή: Ημερησία)

13.09.2010

«Η Θεολογία είναι άχρηστη» Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο Stephen Hawking, ο παγκοσμίως γνωστός φυσικός, ο οποίος στο νέο του βιβλίο «The Grand Design» (Το Μεγάλο Σχέδιο) ισχυρίζεται ότι ο Θεός δεν δημιούργησε το σύμπαν.(Πηγή: Madata.gr)

30.08.2010

Βέλγιο: Ηχητικά ντοκουμέντα για παιδεραστία στην καθολική Εκκλησία Ο πρώην επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας του Βελγίου, Καρδινάλιος Γκόντφριντ Ντάνεελς, ακούγεται σε ένα από τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα που διέρρευσαν να ζητάει σε ένα από τα θύματά του να μην αποκαλύψει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από επίσκοπο. Τα ηχητικά ντοκουμέντα συγκαταλέγονται στα ενοχοποιητικά στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με το σκάνδαλο που ταλανίζει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. (Πηγή: Cosmo.gr)

12.08.2010

Μόσχα, Ρωσία: Ο ιδιοκτήτης ρωσικής γαλακτοβιομηχανίας απαιτεί επί ποινή απολύσεως από τους εργαζομένους του να είναι καλοί Ορθόδοξοι. Μεταξύ άλλων απαιτεί οι γυναίκες να μην κάνουν έκτρωση και όσοι έχουν κάνει πολιτικό γάμο να κάνουν και θρησκευτικό μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.(Πηγή: CNews)

04.08.2010

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ: Δικαστής απορρίπτει ως αντισυνταγματική την Πρόταση 8, ένα νομοθέτημα στην Καλιφόρνια που απαγορεύει το γάμο σε ομοφυλόφιλους. Η αντιπαράθεση γύρω από την Πρόταση 8, που προωθήθηκε κυρίως από Μορμόνους και Καθολικούς, τελικά θα λήξει μετά την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. (Πηγή: The New York Times)

27.07.2010

Μολδαβία: Ιερέας έπνιξε 6 εβδομάδων βρέφος κατά την τέλεση ορθόδοξης βάπτισης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (η κατηγορία επισύρει ποινή μέχρι 3 έτη). Οι γονείς καταγγέλουν ότι το κακότυχο παιδάκι είχε γίνει μελανιάσει, αλλά ο ιερέας δεν ήθελε να διακόψει την τελετή, επειδή "ήξερε τι έκανε και είχε πείρα από βαπτίσεις". (Πηγή: 9 News)

23.07.2010

Σαουδική Αραβία: Ανακαλύφθηκε πατέρας που είχε το γιο του αλυσοδεμένο στο υπόγειο επί 6 χρόνια επειδή είχε καταληφθεί από ένα σατανικό θηλυκό τζίνι. (Πηγή: Daily Mail)

20.07.2010

Κάρντιφ, Αγγλία: Δημοτικός σύμβουλος απειλείται με πειθαρχικά μέτρα επειδή σε ανάρτησή σου στο Twitter πριν από ένα χρόνο είχε αναφέρει ότι θεωρούσε τη Σαϊεντολογία, "βλακώδη". Η αναφορά έγινε από το τοπικό παράρτημα της Σαϊεντολογίας. (Πηγή: Wales Online)

15.07.2010

Όρεγκον, ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να επιστρέψει την επιμέλεια μωρού στους φυσικούς γονείς του. Οι γονείς, μέλης της σέκτας "Ακόλουθοι του Χριστού" είχαν προτιμήσει να αφήσουν το παιδί τους να κινδυνεύσει να τυφλωθεί από αιμαγγείωμα στο μάτι, παρά να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, επειδή η θρησκεία τους δεν πιστεύει στην ιατρική, αλλά προτιμά την ίαση με προσευχή. Το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια προσωρινά μετά από καταγγελία για κακομεταχείριση. (Πηγή: Oregon Live. Επίσης The Friendly Atheist) (προσοχή: σκληρή φωτογραφία!)

15.07.2010

Μάλε, Μαλδίβες: Άθεος, πρώην Μουσουλμάνος, βρέθηκε απαγχωνισμένος (πιθανή αυτοκτονία) μετά από την περιθωριοποίησή του, όταν αποκάλυψε ότι ήταν άθεος (αντισυνταγματικό σύμφωνα με το Σύνταγμα του κράτους). Ο άνδρας είχε ήδη υποβάλει αίτηση ασύλου στο εξωτερικό. (Πηγή: BBC News)

08.07.2010

Βοστώνη, ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός Δικαστής κρίνει ότι το "Defense of Marriage Act" (DOMA, νόμος που επιτρέπει σε μια πολιτεία να μην αναγνωρίσει γάμο ομοφυλοφίλων που έγιναν σε άλλη πολιτεία) είναι αντισυνταγματικός. Ο νόμος είχε ψηφιστεί το 1996 επί Κλίντον. (Πηγή: New York Times)

07.07.2010

Χονολουλού, ΗΠΑ: Η κυβερνήτης της Χαβάης καταθέτει βέτο εναντίον νόμου που ψηφίστηκε στην πολιτεία τον Απρίλιο και επιτρέπει την "πολιτική ένωση" ομοφυλόφιλων ζευγαριών. (Πηγή: LA Times)

07.07.2010

Αδελαΐδα, Αυστραλία: Δύο άτομα μηνύσανε την εκκλησία "Agape Ministries" επειδή δεν επαληθεύτηκε το αποκαλυπτικό σενάριο που διέδιδε. Συνολικά είχανε δώσει 1.400.000 δολάρια στην εν λόγω εκκλησία. (Πηγή: ABC News)

03.07.2010

Μάντσεστερ, Αγγλία: Η ηθοποιός Afshan Azad (γνωστή από τις ταινίες "Harry Potter") κατήγγειλε τον πατέρα και τον αδελφό της (σκληροπυρηνικούς Μουσουλμάνους) επειδή απείλησαν να τη σκοτώσουν γιατί ο σύντροφός της είναι Ινδουιστής.(Πηγή: New York Post)

01.07.2010

Νέιπλς, Φλόριδα, ΗΠΑ: Χριστιανική οργάνωση μήνυσε το τοπικό δικαστήριο στο Φορτ Μάιερς επειδή τους απαγορεύτηκε η διανομή Βίβλων στα σχολεία της περιοχής κατά την Ημέρα Θρησκευτικής Ελευθερίας (εορτάζεται κάθε 16/1). (Πηγή: Naples News)

30.06.2010

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας αθεϊστικών βιβλίων Christopher Hitchens θα υποβληθεί σε χημιοθεραπεία για πιθανό καρκίνο του οισοφάγου. (Πηγή: ΠΗΓΗ)

27.06.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει με εγκύκλιο ότι στο απολυτήριο Λυκείου πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα του μαθητή. (Πηγή: Ιστολόγιο "Ροΐδη Εμμονές")

18.06.2010

ΗΠΑ: Το Εθνικό Συμβούλιο κατά της Ιατρικής Απάτης και ο διαχειριστής της σελίδας Quackwatch μηνύθηκαν για 10.000.000 δολάρια από τον ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής που προσφέρει θεραπείες απομετάλλωσης (αφαίρεσης βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό). Αμφότεροι είχαν παρουσιάσει στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή δε φαίνεται να έχει κανένα από τα ιασχυριζόμενα αποτελέσματα. (Πηγή: Quackwatch)

17.06.2010

Γιοχάνεσμπουργκ, Νότιος Αφρική: 70χρονος Νοτιοαφρικανός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του, επειδή ήθελε να δει το Μουντιάλ και όχι ένα πρόγραμμα θρησκευτικού περιεχομένου.(Πηγή: Yahoo Sports)

17.06.2010

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Επικαλούμενη ένα βασιλικό διάταγμα του 1952, η Εκκλησία της Ελλάδος στρέφεται εναντίον 40 ιδιοκτητών διαμερισμάτων στην οδό Διογένους στην περιοχή της Τούμπας και διεκδικεί αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. (Πηγή: Αγγελιοφόρος)ct=1

15.06.2010

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Τα μίνι «έβγαλαν από τα ρούχα του» τον μητροπολίτη Άνθιμο! Στο πυρ το εξώτερο, έστειλε αυτή τη φορά τις γυναίκες που φοράνε μίνι και σκανδαλίζουν τόσο τους άνδρες όσο και τις άλλες ευπρεπείς γυναίκες, όσους συχνάζουν στα «υπαίθρια κρεοπωλεία» -δηλαδή τις κατά Άνθιμον παραλίες, αλλά και όσους δεν κάνουν το χρέος τους στο παγκάρι, «τα έσοδα του οποίου έχουν πέσει στο ήμισυ». (Πηγή: tvxs.gr)

14.06.2010

Μόντρεαλ, Καναδάς: Μουσουλμάνα μητέρα μαχαίρωσε στο κεφάλι, τους ώμους και τα μπράτσα την 19χρονη κόρη της επειδή γύρισε αργά το βράδυ στο σπίτι. Η παρολίγο παιδοκτόνος συνελήφθη. (Πηγή: The Star)

14.06.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Την πλήρη και οριστική κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, τις ανακριτικές και όλες τις διοικητικές διαδικασίες του επίσημου ελληνικού κράτους δρομολογεί η νέα απόφαση-καταδίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την Ελλάδα. (Πηγή: enet.gr)

10.06.2010

Μόσχα, Ρωσία: Να τερματιστεί το μονοπώλιο διδασκαλίας των θεωριών του Δαρβίνου αιτεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, υποστηρίζοντας τη θέση πως πρέπει παράλληλα να διδάσκεται και η άποψη της θρησκείας. (Πηγή: cosmo.gr)

29.05.2010

Ρώμη, Ιταλία: Οι (κρυφές) ερωμένες των καθολικών ιερέων ζητούν την άρση της αγαμίας. Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄, 39 Ιταλίδες ζητούν από τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας να καταργήσει την υποχρεωτική αγαμία των κληρικών. Ο λόγος γι΄ αυτή την κινητοποίηση; Και οι 39 είχαν ή διατηρούν ακόμη σχέσεις με ιερείς. (Πηγή: Το Βήμα Online)

26.05.2010

Μιλάνο, Ιταλία: Συνελήφθη 73χρονος κληρικός που κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα αγόρι 13 ετών. Ο Ντομένικο Πετσίνι από την επισκοπή του Λόντι κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά το αγόρι επί τρία χρόνια ως τα 16 του. (Πηγή: cosmo.gr)

12.05.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Κατά της αποτέφρωσης για τους ορθόδοξους η Εκκλησία της Ελλάδος. Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή σύμφωνα με την αγία Διδασκαλία Της και την από αιώνων Παράδοσή Της.
(Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ online.gr)

11.05.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται θέματα τεχνικής φύσεως σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10/5 το ΥΠΕΚΑ, η ακριβής θέση του πρώτου Κέντρου θα ανακοινωθεί σύντομα. (Πηγή: in.gr)

29.04.2010

Ελλάδα:
Πολύς θόρυβος για το τίποτα ήταν κατά τον ηγούμενο Εφραίμ, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο κ. Εφραίμ που την Τετάρτη (28/04) κατέθεσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής τα είδε όλα φυσιολογικά και μάλιστα υποστήριξε ότι η μονή έπεσε θύμα, καθώς ακολούθησε τις επιταγές της πολιτείας (Πηγή: cosmo.gr)

26.04.2010

Κένυα: Στην απαγόρευση δημοσίων προβολών των ποδοσφαιρικών αγώνων και των κινηματογραφικών ταινιών προχώρησε μια οργάνωση ισλαμιστών κληρικών στην Βορειοανατολική Κένυα, αφού όπως υποστηρίζει αποσπούν τους νέους από τις ισλαμικές παραδόσεις. "Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταστρέψουμε εντελώς όλους τους κινηματογράφους που προβάλλουν ταινίες και ποδόσφαιρο" δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης. (Πηγή: cosmo.gr)

25.04.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Συχνές οι συσκέψεις εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, κατά τις οποίες εξετάζονται οι τελικές νομικές διευθετήσεις που αφορούν την παραχώρηση της έκτασης όπου θα ανεγερθεί (Πηγή: Καθημερινή)

25.04.2010

Αγγλία: Έγγραφο με διάφορα “internal jokes” για την επίσκεψη του Πάπα διέρρευσε από το Φόρειν Όφις της Μεγάλης Βρετανίας. Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις προσπαθώντας να “τα μπαλώσει”, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου (Πηγή: cosmo.gr)b

23.04.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Τα ακίνητα της Εκκλησίας θα φορολογούνται όπως και των άλλων νομικών προσώπων κοινωφελούς σκοπού, ενώ τα έσοδα της Εκκλησίας που προέρχονται από εμπορική αξιοποίηση ακινήτων θα φορολογούνται με συντελεστή 20%. (Πηγή: kathimerini.gr)

22.04.2010

Βέλγιο: Οι Βέλγοι βουλευτές αναμένεται, σήμερα, να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες να εμφανίζονται δημόσια φορώντας την μπούρκα, εκτός εάν η πολιτική κρίση στη χώρα δεν επιτρέψει την διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας. (Πηγή: enet.gr)

15.04.2010

Πρέβεζα, Ελλάδα: Απολογήθηκε στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Πρέβεζας επειδή τελεί την λειτουργία στην δημοτική. Η ΔΙΣ δήλωσε ότι "εμμένει στην παράδοση του γλωσσικού ιδιώματος του παραδεδομένου τρόπου τελέσεως της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Μυστηρίων." (Πηγή: epiruspost.gr)

09.04.2010

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Την αφαίρεση των εικόνων και κάθε θρησκευτικού συμβόλου στις αίθουσες των δικαστηρίων ζητούν τρεις δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας πως η παρουσία των συμβόλων αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων. (Πηγή: cosmo.gr)

19.03.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Ειρηνική Διαμαρτυρία την Κυριακή 21 Μαρτίου 9-12 το πρωί, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, για μεγαλύτερη φορολόγηση της Εκκλησίας. (Πηγή: 2η Διαμαρτυρία για την Φορολόγηση της Εκκλησίας )

28.03.2010

Αμερική Αυξανεται η πιεση προς το Βατικανό, σχετικα με την χιονοστιφαδα αποκαλυψεων για περιστατικά κακοποίησης παιδιων από ιερεις. Αμερικανικη εφημεριδα αποκαλύπτει οτι ο σημερινός Ποντιφικας γνωριζε, αλλα συγκαλυψε. (Πηγή: Καθημερινή)

19.03.2010

Αθήνα, Ελλάδα: Ειρηνική Διαμαρτυρία την Κυριακή 21 Μαρτίου 9-12 το πρωί, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, για μεγαλύτερη φορολόγηση της Εκκλησίας. (Πληροφορίες: Σχετικό facebook group)

17.03.2010

Ευρώπη H Γερμανία και η Ιρλανδία καλούν το Βατικανό να ερευνήσει τα περιστατικά παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. (Πηγή: The Guardian UK)

17.03.2010

Βοσνία To Βατικανό θα ερευνήσει τις υποτιθέμενες εμφανίσεις της Παναγίας στην πόλη Medjugorje με κλιμάκιο αποτελούμενο από 20 άτομα. (Πηγή: BBC News)

27.02.2010

Τάμπα, ΗΠΑ: Αθεϊστική καμπάνια ενάντια σε χριστιανική διαφημιστική εκστρατεία προκαλεί αντιδράσεις.Στο Σινσινάτι, ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας αναγκάστηκε να κατεβάσει τις πινακίδες της καμπάνιας επειδή δέχτηκε απειλές για την ζωή του(Πηγή: Guardian)

22.02.2010

Βαλτιμόρη, ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη των μελών της χριστιανικής οργάνωσης "1 Mind Ministries" που λιμοκτονήσανε μέχρι θανάτου ένα νήπιο 15 μηνών το 2007 επειδή δεν ήθελα να πει "αμήν" πριν το φαγητό (με τη συμφωνία της μητέρας του)(Πηγή: ABC News)

20.02.2010

Ιταλία Το ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε το δικαστή Luigi Tosti, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 7 ετών επειδή είχε αρνηθεί να δικάσει σε αίθουσα όπου υπήρχε εικόνα του Εσταυρωμένου.
(Πηγη: National Secular Society)

19.02.2010

Γαλλία Φοιτήτρια γαλλικού κολλεγίου αποβλήθηκε για 3 ημέρες για προσυλητισμό επειδή φορούσε μπλουζάκι υπέρ της Παλαιστίνης! (Πηγη: Η Καθημερινή)

16.02.2010

Σύδνεϋ, Αυστραλια Ο ψυχολόγος Mark Edward Tynan χρησιμοποιούσε αντιεπιστημονικές σκοταδιστικές πρακτικές σε ασθενείς του, όπως εξορκισμούς, και άλλα παρόμοια. Ύστερα από καταγγελίες και έρευνα του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ασκεί την ιατρική επιστήμη. (Πηγη: The Daily Telegraph)

12.02.2010

Ιωάννινα, Ελλάδα Ηγούμενος συνελήφθηκε για αρχαιοκαπηλεία. Βρέθηκε με 48 εικόνες, βιβλία, ξελόγλυπτα και άλλα. (Πηγη: Καθημερινή)

09.02.2010

Σαουδική Αραβία 12χρονη Σαουδαραβή στα δικαστήρια για να πάρει διαζύγιο από τον 80χρονο άντρα της. (Πηγη: The Times)

09.02.2010

Λέϋτον, Ηνωμένο Βασίλειο Ένας ιμάμης του τζαμιού του Λέϋτον φυλακίστηκε για ξυλοδαρμό 9χρονου αγοριού. (Πηγη: Guardian)

08.02.2010

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Μουσουλμάνος οδηγός λεωφορείου κλείδωσε το λεωφορείο του για 5 λεπτά καθώς προσευχόταν. Οι επιβάτες που βρισκόντουσαν μέσα στο λεωφορείο δεν μπορούσαν να κατέβουν, ούτε και άλλοι επιβάτες να ανέβουν... (Πηγη: Telegraph)

31.01.2010

Αμερικη: Δέκα μέλη της Εκκλησίας των Ευαγγελιστών,κατηγορούνται για σωματεμπορία παιδιών από την Αϊτή.Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι παρείχαν σε "ορφανα την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή", ενώ αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον τα μισά από τα συνολικά 33 παιδιά δεν ήταν καν ορφανα.(Πηγη: Telegraph)

29.01.2010

Βαρσοβία, Πολωνία: Πολωνός ιερέας εγκατέστησε μηχανήματα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, για να ελέγχει τις παρουσίες και απουσίες παιδιών στην Εκκλησία! (Πηγη: Reuters)

28.01.2010

Ελλάδα: Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα έστειλε η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε).(Πηγη: TVXS)

27.01.2010

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Οι κυβερνητικές αρχές του Μεξικού προσπαθούν να καταλύσουν τον νόμο που επιτρέπει σε ομοφυλόφυλα παντρεμένα ζευγάρια να υιοθετήσουν. Ο νόμος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και τίθεται σε εφαρμογή τον Μάρτιο. (Πηγή: Washington Post)

26.01.2010

Ιρκούτσκ, Ρωσία: Περισσότερα από 250 άτομα νοσηλεύονται με σοβαρή εντερική λοίμωξη αφού ήπιαν αγιασμό κατά τη γιορτή των Θεοφανείων. (Πηγή: Τα Νέα)

26.01.2010

Γαλλία: Γαλλική έκθεση θέλει όρια της γυναικείας ενδυμασίας ισλαμιστών που καλύπτει πλήρως τα πρόσωπα. Η έκθεση προβλέπει ότι η Γαλλία θα απαγορέψει ενδυμασίες όπως η burka μέχρι το τέλος του 2010. (Πηγή: Associated Press)

25.01.2010

Τζος, Νιγηρία: 326 νεκροί σε ταραχές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Τα αίτια των εχθροπραξιών δεν είναι ξεκάθαρα. (Πηγή: Yahoo News)

25.01.2010

Μόσχα, Ρωσία: O δήμαρχος της Μόσχας απαγόρεψε ένα gay parade, με πρόφαση ότι αποτελεί βλασφημεία. Ο δήμαρχος Yuri Lushkov έχει και στο παρελθόν ταχθεί ενάντια στους ομοφυλόφιλους. (Πηγή: Earth Times)

23.01.2010

Βατικανό: Σε πρόσφατη ανακοίνωση ο Πάπας είπε ότι οι ιερείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Internet και να το αξιοποιούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. (Πηγή: Telegraph)

19.01.2010

Αλμπακέρκι, ΗΠΑ: Ο χριστιανικός οργανισμός "Η Πίστη έρχεται με το άκουσμα" έστειλε στην Αϊτή 600 ηλεκτρονικές βίβλους που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και αναπαράγουν ηχητικά αρχεία με το κείμενο της Βίβλου στην διάλεκτο των ντόπιων. Η συσκευή φέρει τον κομψό τίτλο "Ο κήρυκας" (Πηγή: ABC News)

19.01.2010

Μικιτσακούντα, Ινδία: Μια γυναίκα, χήρα 50 ετών, δέχτηκε επίθεση από 2 άτομα τα οποία γέμισαν με πέτρες το αιδείο της επειδή πίστευαν ότι σκότωσε ένα μωρό 6 μηνών με μαύρη μαγεία. Οι δράστες, αν και ονοματίστηκαν, παραμένουν για την ώρα ασύλληπτοι.(Πηγή: The Times of India)

14.01.2010

Κάιρο, Αίγυπτος: Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αιγύπτου, Χασάν Σεχατά, δήλωσε ότι στην ομάδα του το βασικό προσόν που πρέπει να έχουν οι παίκτες είναι να είναι πιστοί και ευσεβείς Μουσουλμάνοι. (Πηγή: Sports Illustrated)

14.01.2010

Ιορδανία: Σύμφωνα με εντόπιες πηγές, η Ιορδανική Κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλη η ηλεκτρονική επικοινωνία, όπως ιστοσελίδες, δημόσια μηνύματα στο Twitter ή ίσως ακόμα και SMS, θα ελέγχονται βάσει του νόμου περί τύπου και δημοσιευμάτων, ο οποίος απαγορεύει την προσβολή θρησκειών. (Πηγή: The New York Times)

13.01.2010

ΗΠΑ: Ο γνωστός τηλευαγγελιστής Pat Robertson ισχυρίζεται ότι ο πρόσφατος σεισμός στην Αϊτή οφείλεται στο ότι για να απελευθερωθούν από τους αποικιοκράτες οι ντόπιοι έκλεισαν συμφωνία με το Διάβολο. (Πηγή: Media Matters for America)

11.01.2010

Αγγλία: Μία γυναίκα, πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά, λέει την ιστορία της στην DailyMail. (Πηγη: Daily Mail)

10.01.2010

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Η Μεξικανική Κυβέρνηση περνά νόμο που επιτρέπει το γάμο ομοφυλοφίλων, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής Καθολικής Εξέλιξης. Εξακολουθεί να μαίνεται πολιτική μάχη για το αν αυτά τα ζευγάρια θα είναι σε θέση να υιοθετήσουν παιδιά. (Πηγή: Houston Belief)

09.01.2010

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία: Ταραχές στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας επειδή δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ντόπιος χριστιανικός πληθυσμός επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη λέξη "Αλλάχ" για να αναφέρεται στο χριστιανικό Θεό, κάτι που η μουσουλμανική πλειοψηφία θεωρεί αιρετικό και βλάσφημο. (Πηγή: Times Online)

09.01.2010

Καναδάς: 20 ιμάμηδες του Ύπατου Ισλαμικού Συμβουλίου του Καναδά εξέδωσαν φετβά καταδικάζοντας οποιαδήποτε μελλοντική τρομοκρατική επίθεση Μουσουλμάνων κατά των ΗΠΑ και του Καναδά ως επίθεση κατά των ίδιων των Μουσουλμάνων που ζουν εκεί. (Πηγή: CBS News)

04.01.2010

Τασμανία, Αυστραλία: Έναρξη αθεϊστικής καμπάνιας με διαφημιστικές πινακίδες σε αστικά λεωφορεία από την Αθεϊστική Οργάνωση Αυστραλίας, με μήνυμα "Atheism; Celebrate Reason". (Πηγή: Atheist Foundation οf Australia)

02.01.2010

Κοπεγχάγη, Δανία: Εξτρεμιστής Μουσουλμάνος από τη Σομαλία επιτέθηκε με τσεκούρι στον Δανό καρτουνίστα Kurt Westergaard, που ζωγράφισε το Μωάμεθ με σαρίκι με βόμβα στο κεφάλι πριν από 3 χρόνια. Ο καλλιτέχνης επιβίωσε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας. (Πηγή: Los Angeles Times)

01.01.2010

Ιρλανδία: Ενεργοποιήθηκε ο νόμος περί βλασφημίας (που τη χαρακτηρίζει ως ποινικό αδίκημα με πρόστιμο ως 25.000€). Η αθεϊστική κοινότητα της Ιρλανδίας αντέδρασε δημοσιεύοντας 25 βλάσφημα ρητά. (Πηγή: blasphemy.ie)